Crowne Plaza
Кемпински хотел Зографски София

Кемпински хотел Зографски София

 


Кемпински хотел Зографски София подкрепя „Седмиците на Германия в България”
Хотелът настанява участниците в мероприятията и популяризира изложбата United Buddy Bears


Кемпински хотел Зографски София подкрепя „Седмиците на Германия в България 2011”, организирани под патронажа на кмета на Берлин г-н Клаус Воверайт и кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.
Хотелът ще настани участниците в различните мероприятия, които под мотото „Лицата на Германия” ще представят съвременните и най-интересни постижения на Германия в сферата на културата, икономиката и политиката в различни български градове.
Началото на „Седмиците на Германия в България 2011” ще бъде отбелязано с откриването на изложбата  United Buddy Bears на 3 април на площад „Света Неделя”, където ще бъдат представени 120 фигури на мечки, подредени „ръка за ръка” като символ  на толерантността и сътрудничеството между различните народи по света.
Инициативата Buddy Bears започва през 2001 г. като художествена инициатива на Ева и Клаус Херлитц, които създават първата скулптура на мечка, направена от фибро стъкло, която е висока 2 метра и тежи 50 кг. Мечката, символ на Берлин, кръстена с английската дума за приятелство, се превръща в общоприет символ на добрите отношения.   
От 2002 г. специална колекция от скулптури на мечки обикаля земното кълбо, като представя всяка от 144-те страни-членки на ООН. Част от тази пътуваща колекция е и Buddy Bear Bulgaria, изрисувана от Клио Карадим, българска художничка и лауреатка на Германската служба за академичен обмен.
Останалите събития от „Седмиците на Германия в България 2011” включват проекта Coloured Glasses, при който в работни групи в училища ще се обсъждат теми като предразсъдъците, толерантността и междукултурното разбирателство; изложбата Made in Germany в областта на архитектурата; уличния фестивал в Пловдив, който ще представи щандове на немски компании и кулинарни изкушения и др.

За Кемпински хотел Зографски София:
С уникално местоположение и инфраструктура на площ от 30 000 кв.м., Кемпински хотел Зографски София несъмнено е един от лидерите сред столичните хотели.

Хотелът разполага с 354 стаи и апартаменти, най-голямата хотелска конферентна база в града, единствената по рода си Японска градина на Балканския полуостров, 5 ресторанта, 2 бара, изключителни условия за отдих, търговска част.


За Кемпински:
Създадена през 1897 г., веригата „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от ексклузивността и индивидуалността на отделните хотели във веригата.

В момента портфолиото на „Кемпински” включва 64 пет-звездни хотела в 28 страни и продължава да  добавя нови в Европа, Близкия Изток и Азия. Всеки нов хотел отразява силата и успеха на бранда, без да губи от своята собствена богата индивидуалност.

Портфолиото на веригата включва исторически сгради, градски лайфстайл хотели, невероятни курорти и престижни резиденции, като всеки нов член въплъщава качеството, което гостите очакват от „Кемпински”, съчетано с културните традиции на съответния регион.
„Кемпински” е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели.


Коментари

Коментирай
Бъди първия дал мнение за Кемпински хотел Зографски София