Crowne Plaza
Жени предлагат на мъже - неочаквано!

Жени предлагат на мъже - неочаквано!

„Ще се ожениш ли за мен?“ Tочно така, ожениш! До не толкова отдавна това би било доста нестандартно – жената да е тази, която предлага брак. Дълго време това е роля, запазена за мъжа.
Чували ли сте обаче, че жената също можела да направи тази стъпка, но само при специални обстоятелства?
През 1288 г. в Шотландия бил приет закон, който гласи, че във високосна година, на 29 февруари, жените също могат да предложат брак на мъж. Това давало възможност на дамите да вземат нещата в свои ръце, в случай, че мъжът им отлагал твърде дълго тази стъпка. Интересното е, че за мъжете няма годежен пръстен, но пък кажат ли заветното „ДА“, трябва да подарят на своята половинка пръстен. Ако пък мъжът не приеме предложението за брак, по традиция трябва да плати глоба в пари или рокли!
Е, в днешно време не е необходимо да чакате високосна година. Дръзки и нестандартни през годините са Хали Бери, Бритни Спиърс, Дженифър Хъдзън, които сами предлагат брак на своите половинки!
През 2005 г. медиите отразиха широко неочакваното предложение на Пинк към своя любим. При състезание с мотоциклети тя изневиделица се появи на трибуната с плакат с надпис „Ще се ожениш ли за мен?“, а след това добави нов плакат: „ Не се шегувам!“.
И ако все пак предпочитате да се придържате към традициите – през високосната 2020 г. имате пълно основание да сте по-дръзки и решителни. А ние в Elite Precious с удоволствие ще Ви помогнем да изберете годежния пръстен и брачните халки!

 


Коментари

Коментирай
Бъди първия дал мнение за Жени предлагат на мъже - неочаквано!